smalle-banner-sdg.jpg

Nieuws

JCI Ede College Tour 2022 Esther Vergeer

JCI Ede College Tour 2022

Op donderdag 13 oktober 2022 organiseert JCI voor de derde keer de JCI Ede College Tour, hét netwerkevent van de regio! Te gast dit jaar is Esther Vergeer, voormalig rolstoeltennisster en op dit moment Chef de Mission van de Paralympische Spelen. Zij zal in een programma van 1,5 uur worden ondervraagd door Krijn Schuitemaker, sportcommentator bij de NOS en Eurosport. Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor vragen van het publiek. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje bij te praten met de andere bezoekers. De opbrengsten van de JCI Ede College Tour 2022 komen ten goede aan het project ‘Join the Club’ van de Esther Vergeer Foundation & Keltenwoud Tennis & Padel in Bennekom. Dit project biedt kinderen & jongeren met een lichamelijke beperking de mogelijkheid om door speciaal opgeleide en ervaren trainers in een rolstoelvriendelijke omgeving te leren tennissen en padellen.

Bestel nu je tickets via https://www.collegetourede.nl/

 

 

 

 

Flyer oud leden borrel

Oud-leden opgelet!

Op 17-9 organiseert JCI EDE een borrel voor haar (oud-)leden.

Gezellig, onder het genot van eten en drinken, samen herinneringen ophalen!

Ben jij erbij? Meld je aan bij 1 van de leden of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de fanatiekelingen is er voorafgaand aan de borrel ook nog een gravel- of MTB-ride.

Wil je meedoen? Meld je hiervoor dan aan bij Michel Vaarkamp:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per Whatsapp via: 06 54 14 00 28

Na de 1e editie in 2019, organiseerde JCI Ede opnieuw een College Tour. Dit keer met als gast Jan Lammers, oud-coureur en momenteel sportief directeur van F1 Heineken Dutch Grand Prix. Het evenement werd goed bezocht en leverde 6000 euro op voor het Zeldzame Ziekten Fonds.

Donderdag was het zo ver: een podiumgesprek in Cultura over de Formule 1, de Grand Prix Zandvoort en de in’s en out’s van deze fascinerende wereld van snelle bolides.  De timing van dit event was zorgvuldig gekozen, bijna 2 weken na het epische event in Zandvoort. Dit bood voor zowel Anna Heijker, de gesprekspartner van Lammers op het podium, als  de 150 gasten de kans om Jan het hemd van het lijf te vragen. 

ZELDZAME ZIEKTEN FONDS Onderwerpen zoals het leven van Jan, de ontwikkelingen in de auto racewereld en de wereld achter F1 Zandvoort passeerden de revue. Hij liet het achterste van zijn tong zien en sprak honderduit. Na meer dan 1,5 uur werd het tijd voor de aanleiding van dit event, namelijk het uitreiken van een cheque aan het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF), waarvan Jan Lammers al jaren ambassadeur is. Met inzet van de vele sponsors en bezoekers kon er een mooie cheque van € 6000,- overhandigd worden. Met een glimlach op het gezicht kon er een sprintje getrokken naar de volgende pitstop; een meet & greet met de voormalig autocoureur, onder het genot van een hapje en drankje.

GOEDE DOEL JCI Ede is een businessclub en al vanaf 1974 actief in Ede. Jonge ondernemende leden tot 40 jaar organiseren zowel leerzame als gezellige en maatschappelijke projecten. Omdat het niet vanzelfsprekend is om met volle gezondheid te leven was de keuze om het ZZF te ondersteunen snel gemaakt. ZZF maakt, door middel van fondsenwerving voor onderzoek naar zeldzame ziekten, een vuist tegen deze zeldzame ziekten. Nieuwe leden die het leuk vinden om maatschappelijk betrokken te zijn en zichzelf willen ontwikkelen, zijn van harte welkom bij JCI Ede. 

Vandaag heeft Remco, lid van onze mooie club, geholpen bij de lotgenotencontactdag van ZZF in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Wat een blije gezichtjes! :-)

Met onze actie #samenblijvendrijven hebben we door het verkopen van strandlakens geld opgehaald om kinderen van minima de kans te geven om hun B diploma te halen.

6 heerlijke wijnen met een online wijncursus van Wietze Snaak (bekend van TV!) en een JCI borrelquiz. Wat wil je nog meer?

Paaseitjes gezocht op de hei!

Dit jaar thuis gedineerd met een heerlijke menu van Catcher!

#corona 

En opeens stonden er drie (dronken?) pieten voor de deur!!

Op zaterdag 19 september jl. hebben we #Ede een stukje schoner gemaakt! We hebben namelijk zwerfafval opgeruimd!

Rond 9.30u verzamelden we bij #Conquis aan de Amsterdamseweg in Ede. Daarna zijn we met handschoenen, prikkers en vuilniszakken op pas gegaan. De opbrengst? Een hele berg volle zakken!

Als dank voor alle inspanningen hebben we daarna geluncht in het centrum van Ede. De aanwezige kinderen kregen een mooi diploma en hun ouders waren #trots.

#ditisjci #ditisjciede #worldcleanupdaynl

 

Op 15 augustus hebben de 'achterblijvers' (= JCI-leden en hun familieleden die op dat moment niet op vakantie zijn) genoten van elkaars gezelschap bij Gasterij de Havezathe, een prachtige (bijna onvindbare ;-)) locatie in Veenendaal. De competitieve activiteit werd al snel beëindigd vanwege een het (te) warme weer; de grote sproeier was een welkome afkoelmogelijkheid! De heerlijke bbq met (uiteraard) vlees van StoerVlees was ontzettend goed verzorgd door de activiteitencommissie bestaande uit Frans, Michel, Rien en Winny. Wij en de kinderen hebben genoten. Dank voor de organisatie!

https://www.stoervlees.com

http://dehavezathe.com/gasterij/

Dit jaar zijn er al 3 new juniors geboren! En er zijn er in ieder geval nog 2 op komst :-)

#vruchtbaar #detoekomst

...bekeken wij Ede vanaf grote hoogte onder het genot van een hapje en een drankje tijdens Dinner in the Sky 2019! Ook deze 2de editie van DITS was een groot succes, want we hebben ruim 10.000 euro opgehaald voor kinderen met een beperking die sporten bij de Veenendaalse Atletiek Vereniging, Atletiekvereniging Climax in Ede en G-kracht.

#trots

https://www.dinnerintheskyede.nl

 

Op 11 juni 2020 hebben we voorafgaand aan de vergadering een sportieve clinic gevolgd van Arend Maat van Training met maat (https://trainingmetmaat.nl/over-mij) bij Climax, dé atletiekvereniging van Ede. Wij hebben een warme band met deze vereniging, omdat een gedeelte van de opbrengst van Dinner in the sky 2019 door ons aan Climax is geschonken. Zij hebben het bedrag gebruikt voor de aanschaf van een calisthenics rek. Calisthenics is een trainingsvorm waarbij je het lichaam traint via kracht- en conditieoefeningen. Het calisthenics rek bij Climax is in eerste instantie bedoeld voor de fysieke training van RaceRunners. RaceRunning is het nieuwste para-atletiek onderdeel voor mensen met een beperking. De faciliteiten kunnen ook door andere trainingsgroepen worden gebruikt en dus ook door ons! En dat was behoorlijk zweten ;-)

Op zaterdagochtend 6 juni 2020 hebben we geschilderd bij het Rode Kruis Ede. Een wederdienst voor hun hulp bij DITS 2019. We hebben een witte grondlaag aangebracht op de lange muur bij de ingang van het gebouw. Het eindresultaat wordt een mooie muurschildering waarbij mensen van het Rode Kruis in actie zijn bij de jaarlijkse luchtlanding. Die muurschildering durfde men niet aan ons over te laten ;-)

Eind mei 2020 verzorgden Stephanie & Kayleigh een interessante training over communicatie via Teams. Zij studeren Communicatie aan de Christelijke Hogeschool Ede en gaven de training in het kader van het vak 'Training en Coaching'. Het ging onder andere over hoe te communiceren bij het doorvoeren van een verandering en over online communiceren. Een aanrader dus in deze coronatijd!

#bedankt!

 

 

 

 

Corona gooit bij ons allemaal de boel compleet overhoop. Er ging voor ons als Kamer bijvoorbeeld een dikke streep door de JCI Ede College Tour 2020 met Jan Lammers. Tijd voor een andere actie dus! Na een korte brainstorm besloten we een appertaartactie te organiseren: met behulp van diverse Edese inwoners en met sponsoring van diverse lokale ondernemers hebben we 60 (!) appeltaarten gebakken en afgeleverd bij Bethanië, het Maanderzand, Opella, 's Heeren Loo en de Herbergier (= verpleeg. Gezien alle leuke en lieve reacties, viel deze actie in goede aarde!

Grote dank aan Buitenhuis Groente en Fruit, AH Rozenplein, Stargroup en alle thuisbakkers. 

##samensterk #houvol #trots #ditisjci

Op 30 april 2020 vond de eerste JCI Ede Quarantaine (pub)quiz plaats! Strijden om een wisselbeker gemaakt door JECA Wear  & Promo. Weet jij hoeveel velletjes papier een wc-rol gemiddeld bevat? Wij inmiddels wel ;-). Trotse winnaar: Erik Dekker. Winny & Frans, bedankt voor de organisatie!

Wil je de wisselbeker zien? Klik hier!

Op 9 april 2020 hebben we - i.v.m. corona - voor het eerst vergaderd via Teams. Dat levert charmante foto's op ;-). Leuk om elkaar weer te spreken en ervaringen uit te wisselen!

En weer een nieuw lid gepind! Gerwin Habermehl is Revit modelleur / technisch ontwerper bij Theo Verburg Architecten. Trots op deze nieuwe aanwinst :-)

Op 13 februari 2020 is Michel Vaarkamp (assistent accountant, werkzaam bij Conquis Accountants en Adviseurs) gepind door onze voorzitter Erik Dekker. We zijn blij met deze nieuwe aanwinst!

Tijdens de 1ste vergadering van dit jaar kreeg Erik Dekker symbolisch de voorzittersketting omgehangen door Jeroen Cavaljé en daarmee was de bestuurswisseling 2019/2020 een feit! Erik en zijn team bestaande uit Gosse van Veldhuizen (penningmeester), Talisa van Dreven (secretaris) en Bram Rijkers (commissiecoördinator) hebben gekozen voor het thema ‘PVV’: de P van plezier, de V van verbinden en de V van verrassen. Het belooft dus een mooi jaar te worden!

Tijdens de 2de vergadering van dit jaar – na de officiële décharge - werd het bestuur 2019 nog eenmaal in het zonnetje gezet. Bedankt Jeroen Cavaljé (voorzitter), Jeroen Heiblom (penningmeester) en Karin van Beek (secretaris) voor jullie inzet!

Op 14 december 2019 vond ons jaarlijkse kerstspektakel plaats! Om verschillende reden een hele bijzondere: de organiserende commissie koos namelijk voor het thema ‘Great Gatsby’ en bovendien waren alle oud-leden uitgenodigd voor het feest, omdat we in 2019 ons 9e lustrum vierden. We waren te gast bij Buitenzorg, ouderwets gezellig en lekker dichtbij. Een groot succes!

Op 27 november 2019 vond wederom een JCI Ede Pubquiz plaats. Dit keer was Café 100 the place to be! Een kleine 20 teams streden om de eer. Hun kennis op verschillende terreinen werd getest: Hoe wordt de troefnegen bij klaverjassen genoemd? Wat is het hardste materiaal van het menselijk lichaam? Waarvoor staat de afkorting ‘Aldi’? Ook de plaatjes- en muziekronde maakten uiteraard onderdeel uit van deze populaire quiz.

Uiteindelijk gaf één van de teams van Van Veen Advocaten de meeste juiste antwoorden. Gefeliciteerd!

Het jaarlijkse running diner werd in 2019 omgetoverd in een running business: een hapje en een drankje bij verschillende bedrijven uit Ede. We begonnen bij Domicilie makelaars, werden daarna ontvangen door de Reparatiewinkel, gingen vervolgens een kijkje nemen bij het in aanbouw zijnde pand van Bouwbedrijf Kreeft en sloten af met een BBQ van Onbeschaft met Stoervlees bij Rextom.

Zoals altijd één van de hoogtepunten van het jaar!